Authentizität über alles

For at opnå størst mulig fornemmelse af autencitet, fik autenciteten som præmis også lov til at brede sig til formen og rammerne omkring optagelserne. I filmen ser vi derfor den originale indspilning af nummeret Versus Love, der simultant med filmen optages som track via et langt kabel, der fører op til en lydtekniker i det ovenliggende øvelokale.

Longtaket som form

Valget faldt på at filme i ét longtake. Det kan give fornemmelsen af at opleve musikken igen. At lade fantasien løbe af med én, imens man kigger rundt på omgivelserne. Det er den fornemmelse, vi prøver at frembringe med effektvalget. Der følger dog også en kunstnerisk forpligtelse til kohærens med ved at bruge longtaket som form. Du kan ikke bryde det op, ligesom du ikke kan lytte til et stykke musik fra forskellige vinkler.

Musikvideo på musikkens præmisser

Vi arbejdede ud fra bandets præmisser og vendte på den måde rollerne lidt om. Planlagde location, satte lyset og lavede nogle testture med kameraet inden, vi optog. Men det var alt sammen blot ud fra en vag idé om, hvad resultatet ville blive. Herved mistede vi selvfølgelig en del af den visuelle kontrol på godt og ondt i bytte for formens kompromisløshed.

PORTFOLIO:


Titel:
Versus love
Genre:
musikvideo
Produktionsår:
2008
Længde:
04.22 min.
Sprog:
engelsk
Distribution:
internet
Format:
16:9 / HD


Instruktør:
Alexander Fog / Henrik Jensen
Fotograf:
Alexander Fog
Visuelle effekter:
Henrik Jensen


Medvirkende:
Frederik Valentin
malte hill Jørgensen
Mattis Jakobsen


Fame!:
Tampere Film Festival. Finland (2009)
Buff Film festival. Sverige (2009)
Amandus Film Festival. Norge (2009)
Torp Film Festival. Norge (2010)
MTV Danmark
Dvoted editors choice: Denmark