Zarah Voigt

'Zarah Voigt - Smykkets forunderlige sprog' er en videoinstallation, der fremstiller smykkedesigneren Zarah Voigts kunst samt den bagvedliggende inspiration og vision. Gennem et videointerview med kunstneren præsenteres ti af Zarah Voigts smykkekollektioner, der på hver deres skærm visualiseres og omkranser selve interviewet og fortællingen.

Videoinstallationen akkompagnerede Zarah Voigts personlige tilstedeværelse ved kunst- og kulturfestivalen ’Lys over Lolland’, der fandt sted i og omkring Lungholm Gods d. 10. – 17. September 2011.
9. juni - 16. august 2012 kunne den ligeledes opleves på Sophienholm i Kgs. Lyngby.

Smykkekunst i haute couturens fodspor

Med sit kunstneriske virke viderefører Zarah Voigt den insisterende kunstneriske ambition, som også kendetegnede hendes far, multikunstneren Jean Voigt, der blev verdensberømt for bl.a. sin billedkunst, scenografi og ikke mindst som den første dansker, der blev medlem af Chambre Syndicale De La Couture og dermed fik ret til at føre haute couture-modehus i Paris.

Læretiden hos hendes far og hendes mangeårige erfaringer fra mode- og teaterbranchen betyder, at Zarah Voigts sans for kreativitetens og iscenesættelsens kunst også har bredt sig til hendes smykkekunst. Af denne grund tager tilrettelæggelsen og fremstillingen af kollektionerne i videoinstallationen også udgangspunkt i Zarah Voigts eget dunkle og særegne visuelle univers.

 

PORTFOLIO:

Titel:
Zarah Voigt - Smykkets forunderlige sprog
Genre:
Videoinstallation
Produktionsår:
2011
Længde:
13 min.
Sprog:
Dansk
Distribution:
Udstilling: Lys over Lolland, 2011. Sophieholm, 2012.
format:
16:9 / HD

Instruktør:
alexander fog
Fotograf:
alexander fog
Emil Kramhøft Dinsen
Henrik Jensen
Produktionsassistenter:
anton melby bak
Anna vestergaard Jørgensen
Klipper:
alexander fog
Visuelle effekter:
Henrik Jensen
Lyd:
Emil Kramhøft Dinsen
Lyd-mix:
Tobias Thomsen
Komponist:
Martin Buhl Nielsen
Medvirkende:
Zarah voigt