Thy

'Thy som tilstand' er en dokumentarfilm, men mest af alt en hyldest til thyboerne, deres menneskelige begavelse og oprigtige interesse i deres medmennesker, som filmen forsøger at gengælde ved at give en uformel skildring af nogle af egnens særlige individer og deres omgivelser.

Mosaik

Filmen er et mosaikportræt af museumsforvalterparret John og Harald, jagtbutik-ejeren Krudt-Peter og rideskolelæreren Viggo. De er særlige mennesker, der ikke har et behov for at passe ind. Hvad de har til fælles, er deres glæde ved Thy som et menneskeligt frirum.

Men heri finder man også en snært af fælles bekymring for, at Thy, som de kender det, ikke vil blive ved med at være, som det altid har været. At naturen, som Krudt-Peter og hans venner har som jagtområde, vil blive påvirket af omverdenens forestillinger om, hvad Thy er og skal være. At John og Haralds lille pengeløse samfund på Kirsten Kjær-museet aldrig får en arvtager. Instruktør Emil Næsby boede i hele optageperioden netop på Kirsten Kjær-museet.


Vesterhavet i 8mm

Filmen består dels af forbigående 8mm-optagelser af filmens personer og af Thys åbne vidder, som kvæghyrden Inger fører tilskueren igennem. 8mm-filmen blev importeret direkte fra det mørke Tyskland – specielt til lejligheden.

Visning på alle øerne

Filmen er blevet vist på det store lærred i forbindelse med CPH:PIX 2012 i København og i Kino 1-2-3 i Thisted, hvor thyboerne tog højtideligheden med den sædvanlige ophøjede ro. Herudover er 'Thy som tilstand' blevet vist i forbindelse med det nordjyske markedsfremstød i København ’Thy på Strøget’ og er udtaget til den officielle konkurrence på Odense Internationale Film Festival 2012.

'Thy som tilstand' er bl.a. støttet af Nordisk Film og Thisted kommunes kulturforvaltning og er produceret i et samarbejde mellem Super 16 og Darlings & Muscles.

PORTFOLIO:


Titel:
Thy som tilstand
Genre:
Dokumentar
Produktionsår:
2012
Længde:
19 min.
Sprog:
Dansk
Distribution:
Biograf og Dvd
Format:
16:9 / HD


Instruktør:
Emil Næsby Hansen
Producer:
Emil Kramhøft Dinsen
Fotograf:
Emil Næsby Hansen
Super8 fotograf:
Troels Rasmus Jensen
Klipper:
Michael Bauer Nielsen
Tonemester:
Mira Elisabeth Falk
Thomas Arent
Stifinder:
Mathilde Vilsen
Komponist:
Jeppe Lauritsen
Grading og mastering:
Anders v. Christensen
Grafik:
Alexander Fog
PR:
Martin Buhl Nielsen


Medvirkende:
Krudt Peter
Viggo Andersen
John Andersen
Harald Fuglsang
Inger Dengsø
Bjarne Tordrup
Evald Spanggaard
Signe Vilsen


Tak til:
Kirsten Kjærs Museum
Postyr Postproduktion
Kong Gulerod Film
SDI Media
Rasmus Kloster Bro
Vilsen familien
Østerild Auto
Thisted Kommune
VideoPro
Mads Deleuran
Esben Bay Grundsøe
Jasper Spanning

Fame!:

CPH PIX DK (2012)
Thisted Kino 1-2-3 DK (2012)
Thy På Strøget (2012)
Alive Festival (2012)
Odense Internationale Film Festival (2012)